Zwanger

Zwanger

Je bent zwanger! Een spannende tijd breekt aan. Er komt veel op je af en op internet is veel te vinden. Wij geven je eerlijke en betrouwbare informatie om al je vragen te beantwoorden. Welke onderzoeken kun je verwachten bij je bezoek aan de verloskundige? Wanneer is je eerste echo? Wat moet je allemaal regelen? Hoe zit het met voeding, medicijngebruik, sport en werk? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. We geven je betrouwbare informatie en adviezen om je optimaal te begeleiden tijdens je zwangerschap, zodat je vol vertrouwen je bevalling en kraamtijd tegenmoet gaat. Blijf je met vragen zitten? Mail of bel ons gerust!

Maak je je zorgen om je gezondheid of die van je baby? Blijf er niet mee zitten, maar bespreek het met ons. Dit kan bij je eerstvolgende afspraak, maar indien het niet kan wachten, bel dan gerust de praktijk om je afspraak te vervroegen of bel de dienstdoende verloskundige.

Zwangerschaps controles

Jouw roadmap naar een gezonde zwangerschap

.

Voeding & Lifestyle

Gezond leven en eten tijdens de zwangerschap is heel belangrijk. Lees meer over wat je wel mag eten en wat je beter kunt vermijden.

To do list

Alles wat je moet regelen op een rijtje.

Zwanger en werken

Wanneer vertel je op je werk dat je zwanger bent? Mag je tijdens werktijd naar de verloskundige? En moet je voorzorgsmaatregelen nemen op je werk nu je zwanger bent? Als zwangere krijg je te maken met rechten en plichten op je werk. Lees meer.

.

Kraamzorg

Kraamzorg is uniek in de wereld. Behalve Nederland is er geen ander land ter wereld waar vrouwen een verzorgende krijgen die hen ondersteunt tijdens de kraamweek. Lees meer.

.

Klachten en kwaaltjes

Tips voor de meest voorkomende klachten en kwaaltjes tijdens de zwangerschap.

.

Voorlichtingsavonden

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het ouderschap, bieden we diverse voorlichtingsavonden aan. Lees meer en meld je aan.

.

Miskraam

Helaas verloopt niet elke zwangerschap voorspoedig en eindigt het soms in een miskraam. Ook dan zijn wij er voor je. Lees meer.

.

Folders & links

Overzichtelijk en per trimester alle folders en handige links op een rijtje voor. Lees meer.

.