Over ons

Ontmoet onze verloskundigen

Vast team van ervaren verloskundigen

Verloskundigen 101 is sinds 2003 de verloskundigenpraktijk in Amsterdam waar een vertrouwde en ontspannen zwangerschap, bevalling en kraamtijd centraal staan. Met onze persoonlijke en deskundige begeleiding bouwen we aan het vertrouwen dat je nodig hebt tijdens deze bijzondere en spannende tijd.

Zwangerschap is natuurlijk proces

Wij zien de zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces en geloven in de kracht van de vrouw. We beschermen dit natuurlijke proces, maar zorgen ook voor tijdige signalering van symptomen die een voorbode zouden kunnen zijn van medische risico’s.

 

Zelfvertrouwen en bevalling

We nemen tijdens de zwangerschap de tijd om goed naar jou (en jouw partner) te luisteren. We  gaan. in op de vragen die jullie hebben. We hechten er veel waarde aan om je goed te leren kennen en zo een vertrouwensband met je op te bouwen. Zelfvertrouwen is belangrijk voor een voorspoedige en ontspannen zwangerschap en bevalling. Het is voor ons belangrijk dat elke vrouw op haar eigen manier kán en mág bevallen. Thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, zoals jij het wenst. Ons doel is een veilige zwangerschap, bevalling en kraamtijd waar je positief op terug kan kijken. We zullen samen met jou kijken wat je hiervoor nodig hebt, zoals extra echo’s of meer verloskundige controles. Of  uitgebreide voorlichting of een verloskundig coach. Welke weg je ook bewandeld naar het ouderschap toe, wij staan naast je en begeleiden je stap voor stap.

Zwangerschapcontroles

Wanneer je zwanger bent, krijg je bij ons een verloskundige toegewezen. Zij is jouw vaste aanspreekpunt is tijdens je zwangerschap. Tijdens de zwangerschapscontroles en echo’s nemen we alle tijd om je vragen en zorgen door te nemen. Ook bespreken we hoe je de zwangerschap beleeft en controleren we jouw gezondheid en die van je baby.Tijdens de bevalling krijg je één-op-één zorg van ons, zowel thuis als in het ziekenhuis. Ook als je graag met pijnstilling wil bevallen, regelen wij dit voor jou. Bij een medische indicatie (wanneer het ziekenhuis de zorg overneemt, zoals bijvoorbeeld bij een pijnstillingsverzoek) blijven we er op verzoek bij als coach, ongeacht het verloop van je bevalling. Voor deze coaching vragen wij een extra bijdrage.

 

Meest complete verloskundige zorg

Kwaliteit en ervaring staan bij ons voorop. Sinds 2003 biedt onze praktijk de beste en meest complete verloskundige zorg. Onze ervaren verloskundigen en echoscopisten besteden veel aandacht aan bijscholing en de laatste ontwikkelingen in het vakgebied om zo veilige en optimale verloskundige zorg tijdens en na je zwangerschap en bevalling te kunnen bieden.

Ons team van ervaren verloskundigen, echoscopisten en praktijkassistentes staan 24/7 voor je klaar.

Olijf Gaasbeek – verloskundige

‘Als je als vrouw terug kunt kijken naar een goed verlopen zwangerschap en bevalling geeft dat een enorme stoot zelfvertrouwen en energie. Het maakt daarbij niet uit waar of hoe je bent bevallen. Een bijdrage kunnen leveren aan dat proces door medische begeleiding, een goed gesprek of een relativerende portie humor geeft mij iedere dag weer een gelukkig gevoel.’

In 2003 richtte Olijf Verloskundigen 101 op en in 2007 de echopraktijk Echo Amsterdam. Naast haar werk is Olijf een fervent zeiler. Ze was ooit matroos op grote zeilschepen. Ze woont met haar man en hun twee dochters in Amsterdamen spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Duits en een aardig woordje Frans.

Elsemieke Grobben – verloskundige

‘Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik aanstaande ouders het vertrouwen probeer te geven in hun eigen kunnen tijdens de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en het ouderschap.’

In 2008 studeerde Elsemieke af als verloskundige in Groningen. Ze liep onder andere stage op de verloskamers in Zuid-Afrika. In 2010 rondde ze de cursus echoscopie af. Na eerst in Utrecht te hebben gewerkt als verloskundige en echoscopiste, kwam ze in 2011 werken bij Verloskundigen 101 en vanaf 2015 als maat. Elsemieke woont met haar vriend, dochter en zoontje. Elsemieke spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

 

Sophie Six – verloskundige

‘Zwanger zijn en bevallen is iets heel bijzonders. Als verloskundige probeer ik die manier van begeleiding te geven die je nodig hebt om dit zo ontspannen mogelijk en vol vertrouwen te beleven.’

Na eerst als obstetrie verpleegkundige op de verloskamers in het OLVG Oost te hebben gewerkt sinds 2006, studeerde ze in 2011 af als verloskundige in Amsterdam. Ze deed wetenschappelijk onderzoek en leidde verloskundigen op in een vluchtelingenkamp op de Thai-Birmese grens. Sinds juni 2019 is zij bestuurslid van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen). Ze woont met haar man en hun vier kinderen (twee zoons en twee dochterts) in Amsterdam. Sophie spreekt Nederlands, Engels, Duits en een aardig woordje Frans.

Jo-Anne Besuyen – verloskundige

“Elke vrouw kijkt graag met een goed gevoel terug op de overgang naar het ouderschap. Ik vind het belangrijk om vrouwen en hun partner zo optimaal mogelijk te begeleiden gedurende de verschillende fasen van deze overgang. Daarom streef ik continuïteit en laagdrempelig contact na in de zorg die ik verleen, zodat je inderdaad met dat goede gevoel kunt terugkijken!”

Jo-Anne is vanaf 2016 verloskundige, na eerst twee jaar Pedagogische Wetenschappen te hebben gestudeerd. Ze heeft zowel in Zeeland als in Amsterdam gewerkt als waarnemer en werkt sinds 2017 bij ons waarvan sinds 2020 als maat. Ze vindt de afwisseling en de persoonlijke band die ze opbouwt met mensen het mooiste aan het vak. Naast haar werk doet ze graag aan (water)sport. Jo-Anne spreekt Nederlands, Engels en een aardig woordje Frans.