Over ons

Ontmoet onze verloskundigen

klein vast team

Verloskundigen 101 is sinds 2003 de verloskundigenpraktijk in Amsterdam waar een vertrouwde en ontspannen zwangerschap, bevalling en kraamtijd centraal staan. Met onze persoonlijke en deskundige begeleiding bouwen we aan het vertrouwen dat je nodig hebt tijdens deze bijzondere en spannende tijd.

Zwangerschap is natuurlijk proces

Wij zien de zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces en geloven in de kracht van de vrouw. We beschermen dit natuurlijke proces, maar zorgen ook voor tijdige signalering van symptomen die een voorbode zouden kunnen zijn van medische risico’s.

 

Zelfvertrouwen en bevalling

We nemen tijdens de zwangerschap de tijd om goed naar jou (en jouw partner) te luisteren. We  gaan. in op de vragen die jullie hebben. We hechten er veel waarde aan om je goed te leren kennen en zo een vertrouwensband met je op te bouwen. Zelfvertrouwen is belangrijk voor een voorspoedige en ontspannen zwangerschap en bevalling. Het is voor ons belangrijk dat elke vrouw op haar eigen manier kán en mág bevallen. Thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, zoals jij het wenst. Ons doel is een veilige zwangerschap, bevalling en kraamtijd waar je positief op terug kan kijken. We zullen samen met jou kijken wat je hiervoor nodig hebt, zoals extra echo’s of meer verloskundige controles. Of  uitgebreide voorlichting of een verloskundig coach. Welke weg je ook bewandeld naar het ouderschap toe, wij staan naast je en begeleiden je stap voor stap.

Zwangerschapcontroles

Wanneer je zwanger bent, krijg je bij ons een verloskundige toegewezen. Zij is jouw vaste aanspreekpunt is tijdens je zwangerschap. Tijdens de zwangerschapscontroles en echo’s nemen we alle tijd om je vragen en zorgen door te nemen. Ook bespreken we hoe je de zwangerschap beleeft en controleren we jouw gezondheid en die van je baby.Tijdens de bevalling krijg je één-op-één zorg van ons, zowel thuis als in het ziekenhuis. Ook als je graag met pijnstilling wil bevallen, regelen wij dit voor jou.

 

Meest complete verloskundige zorg

Kwaliteit en ervaring staan bij ons voorop. Sinds 2003 biedt onze praktijk de beste en meest complete verloskundige zorg. Onze ervaren verloskundigen en echoscopisten besteden veel aandacht aan bijscholing en de laatste ontwikkelingen in het vakgebied om zo veilige en optimale verloskundige zorg tijdens en na je zwangerschap en bevalling te kunnen bieden.

Ons team van ervaren verloskundigen, echoscopisten en praktijkassistentes staan 24/7 voor je klaar.

Ira-Lisa ter Beek – verloskundige

“In de verloskunde vind ik het belangrijk dat een vrouw haar zwangerschap en bevalling op haar eigen manier kan invullen, met begeleiding die bij haar past. Het krijgen van een kind is het mooiste en meest bijzondere moment uit je leven. Dat ik hier als verloskundige bij mag zijn is fantastisch!”

Ira-Lisa besloot na eerst haar bachelor Gezondheidswetenschappen aan de VU te hebben afgerond dat ze alsnog haar droom achterna en studeerde in 2021 af als verloskundige. Naast haar werk reist ze graag. Ira-Lisa spreekt Nederlands en Engels en woont samen met haar vriend in Amsterdam.

Sophie Raven – verloskundige

“Wat ik belangrijk vind, is dat je in het hele proces van zwanger zijn en bevallen je eigen beslissingen maakt. Natuurlijk ondersteund door de informatie en begeleiding die wij geven. Op die manier behoud je je autonomie en kun je positief terugkijken op het hele proces wat een goede start geeft als gezin.”

Sophie krijgt energie van het persoonlijke contact en het feit dat elke dag anders is als verloskundige. Ze werd direct aangenomen op de Verloskunde Academie in Amsterdam en studeerde samen met Ira-Lisa. Sophie snowboardt in de winter de meest steile berg af en er is altijd een glimlach op haar gezicht te vinden. Sophie spreekt Nederlands en Engels.

Sophie Six – verloskundige

‘Zwanger zijn en bevallen is iets heel bijzonders. Als verloskundige probeer ik die manier van begeleiding te geven die je nodig hebt om dit zo ontspannen mogelijk en vol vertrouwen te beleven.’

Na eerst als obstetrie verpleegkundige op de verloskamers in het OLVG Oost te hebben gewerkt sinds 2006, studeerde ze in 2011 af als verloskundige in Amsterdam. Ze deed wetenschappelijk onderzoek en leidde verloskundigen op in een vluchtelingenkamp op de Thai-Birmese grens. Sinds juni 2019 is zij bestuurslid van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen). Ze woont met haar man en hun vier kinderen (twee zoons en twee dochters) in Amsterdam. Sophie spreekt Nederlands, Engels, Duits en een aardig woordje Frans.

Inge Smelik – verloskundige

“Het mooiste compliment dat je als verloskundige kan krijgen, is als iemand achteraf zegt ‘ik ben super trots op mezelf’ “

In 2019 studeerde Inge af als verloskundige. Hiernaast volgt ze ook nog een master Evidence Based Practice aan de UvA, die ze later dit jaar zal afronden. Ze woont met heel veel plezier sinds een aantal jaar in de Pijp en is gek op koffie. Inge spreekt Nederlands en Engels.

Image

Fien Mulder – verloskundige

“Ik vind het belangrijk om naast jou en je partner te staan om samen te kijken wat belangrijk is voor jullie tijdens de zwangerschap, geboorte en de tijd erna.”

Na eerst haar bachelor Psychologie aan de VU, besloot ze haar droom te volgen en is ze verloskundige geworden. Een keuze waar ze nog altijd volledig achter staat! Fien werkt sinds 2022 bij ons en woont in Amsterdam en spreekt Nederlands en Engels.