Over ons

Visie

Image

Verloskundigen 101 is sinds 2003 de verloskundigenpraktijk in Amsterdam waar een vertrouwde en ontspannen zwangerschap, bevalling en kraamtijd centraal staan. Met onze persoonlijke en deskundige begeleiding bouwen we aan het vertrouwen dat je nodig hebt tijdens deze bijzondere en spannende tijd.

Wij zien de zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces en geloven in de kracht van de vrouw. We beschermen dit natuurlijke proces maar zorgen juist ook voor tijdige signalering van symptomen die een voorbode zouden kunnen zijn van medische risico’s.

We nemen tijdens de zwangerschap de tijd om goed naar jou (en je partner) te luisteren en in te gaan op de vragen die jullie hebben. We hechten er veel waarde aan om je goed te leren kennen en zo een vertrouwensband op te bouwen. Zelfvertrouwen is belangrijk voor een voorspoedige en ontspannen zwangerschap en bevalling. Het is voor ons belangrijk dat elke vrouw op haar eigen manier kán en mág bevallen. Thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, zoals jij het wenst.

Ons doel is een veilige zwangerschap, bevalling en kraamtijd waar je tevreden op terug kan kijken. We zullen samen met jou kijken wat je hiervoor nodig hebt.

 

Iedere zwangere krijgt bij ons een verloskundige toegewezen die het vaste aanspreekpunt is tijdens de zwangerschap, een case manager. Tijdens de zwangerschapscontroles en echo’s nemen we alle tijd die nodig is om je vragen en zorgen door te nemen, maar we bespreken ook hoe je de zwangerschap beleeft en controleren jouw gezondheid en die van je baby. Bespreek al je vragen, verwachtingen en wensen met ons. Tijdens de bevalling krijg je één-op-één zorg van ons, zowel thuis als in het ziekenhuis. Ook als je graag met pijnstilling wil bevallen, regelen wij dit voor jou. Bij een medische indicatie (wanneer het ziekenhuis de zorg overneemt, zoals bijvoorbeeld bij een pijnstillingsverzoek) blijven we er ongeacht het verloop van je bevalling, op verzoek, bij als coach. Voor deze coaching vragen wij een extra bijdrage.

Kwaliteit en ervaring staan bij ons voorop. Sinds 2003 biedt onze praktijk de beste en meest complete medische zorg. Onze ervaren verloskundigen en echoscopisten besteden veel aandacht aan bijscholing en de laatste ontwikkelingen in het vakgebied om zo veilige en optimale zorg tijdens en na je zwangerschap en bevalling te kunnen bieden.

Ons team van ervaren verloskundigen, echoscopisten en praktijkassistentes staan 24/7 voor je klaar.

Ons Team

Olijf Gaasbeek – verloskundige

‘Als je als vrouw terug kunt kijken naar een goed verlopen zwangerschap en bevalling geeft dat een enorme stoot zelfvertrouwen en energie. Het maakt daarbij niet uit waar of hoe je bent bevallen. Een bijdrage kunnen leveren aan dat proces door medische begeleiding, een goed gesprek of een relativerende portie humor geeft mij iedere dag weer een gelukkig gevoel.’

In 2003 richtte Olijf Verloskundigen 101 op en in 2007 de echopraktijk Echo Amsterdam. Vanaf 2015 maakt ze deel uit van het bestuur van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) van het VUmc. Naast haar werk is Olijf een fervent zeiler. Ze was ooit matroos op grote zeilschepen. Ze heeft twee dochters en spreekt Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Elsemieke Grobben – verloskundige

‘Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik aanstaande ouders het vertrouwen probeer te geven in hun eigen kunnen tijdens de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en het ouderschap.’

In 2008 studeerde Elsemieke af als verloskundige in Groningen. Ze liep onder andere stage op de verloskamers in Zuid-Afrika. In 2010 rondde ze de cursus echoscopie af. Na eerst in Utrecht te hebben gewerkt als verloskundige en echoscopiste, kwam ze in 2011 werken bij Verloskundigen 101. Elsemieke heeft een dochter en spreekt Nederlands en Engels.

 

Sophie Six – verloskundige

‘Zwanger zijn en bevallen is iets heel bijzonders. Als verloskundige probeer ik die manier van begeleiding te geven die je nodig hebt om dit zo ontspannen mogelijk en vol vertrouwen te beleven.’

Na eerst als obstetrie verpleegkundige op de verloskamers in het OLVG Oost te hebben gewerkt sinds 2006, studeerde ze in 2011 af als verloskundige in Amsterdam. Ze deed wetenschappelijk onderzoek en leidde verloskundigen op in een vluchtelingenkamp op de Thai-Birmese grens. Vanaf 2011 zit ze in het bestuur van Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland (EVAA), waar ze sinds 2014 voorzitter van is. Ze heeft een zoon en een dochter en spreekt Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Jo-Anne Besuyen – verloskundige

“Elke vrouw kijkt graag met een goed gevoel terug op de overgang naar het ouderschap. Ik vind het belangrijk om vrouwen en hun partner zo optimaal mogelijk te begeleiden gedurende de verschillende fasen van deze overgang. Daarom streef ik continuïteit en laagdrempelig contact na in de zorg die ik verleen, zodat je inderdaad met dat goede gevoel kunt terugkijken!”

Jo-Anne is vanaf 2016 verloskundige, na eerst twee jaar Pedagogische Wetenschappen te hebben gestudeerd. Ze heeft zowel in Zeeland als in Amsterdam gewerkt als waarnemer en werkt sinds 2017 bij ons. Ze vindt de afwisseling en de persoonlijke band die ze opbouwt met mensen het mooiste aan het vak. Naast haar werk doet ze graag aan (water)sport. Jo-Anne spreekt Nederlands, Engels en een aardig woordje Frans.

Nicolien van Eijk – verloskundige

“Getuige zijn van twee mensen in transitie naar het ouderschap, dat is wat ik zo leuk vind aan het vak. Met een nuchtere blik en een luisterend oor probeer ik vrouwen de zwangerschap en bevalling met vertrouwen door te laten komen. Door stap voor stap te kijken wat nodig is en waar de behoefte ligt, is mijn doel dat ouders met een fijn gevoel kunnen terugblikken op deze bijzondere periode.”

Nicolien is vanaf 2017 verloskundige. Voordat ze verloskundige werd, heeft ze de studie Sociale Geografie aan de UvA afgerond. Hierna besloot ze toch haar hart te volgen en is ze verloskunde gaan studeren. Tijdens de opleiding deed zij werkervaring op in Kaapverdië. In haar vrije tijd staat ze graag in de keuken en is ze gek op reizen. Nicolien spreekt Nederlands, Engels en een klein woordje Frans.

Marliek Rutjes – verloskundige

Zwanger zijn en de transitie naar het ouderschap is een echt life event. Als verloskundige hier een steentje aan bij te mogen dragen maakt mijn vak intiem en bijzonder. Na het begeleiden van een zwangerschap, een eventuele bevalling en vervolgens de kraamtijd met een voldaan en goed gevoel afsluiten, is iets waar ik als verloskundige veel energie uit haal.”

In 2016 behaalde Marliek haar diploma aan de Verloskunde Academie in Groningen. Ze besloot hierna niet terug te gaan naar haar roots in Twente maar is gaan werken in ’t Gooi. Sinds 2017 werkt ze als verloskundige in Amsterdam. Wandelen met de hond en sportief bezig zijn doet ze graag in haar vrije tijd. Marliek spreekt Nederlands en Engels.

Mirte Venema – praktijkondersteuner

In 2002 studeerde Mirte af als verloskundige waarna zij bij verschillende praktijken in Amsterdam heeft gewerkt, waaronder een aantal jaar bij Verloskundigen 101. Na een carrière switch waarbij ze voor een echocentrum heeft gewerkt, is ze nu terug gekeerd in de verloskunde en werkt ze als praktijkondersteuner. Ze heeft twee dochters en spreekt Nederlands en Engels.