Onze verloskundige zorg

Onze verloskundige zorg

Vanaf het moment dat je kinderwens begint tot en met je kraamtijd is een bijzondere periode. Bij Verloskundigen 101 geven we passende verloskundige zorg die bijdraagt aan een gezonde zwangerschap en een krachtige start in het leven van ouders en kind.

We zien je, we horen je, we zijn er 24/7 voor je.

Van vroege echo tot prenatale screening 

Wat kun je verwachten van onze zorg? Wij begeleiden je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarbij kun je bij ons terecht voor alle (medische) echo’s, bloedonderzoek en prenatale screening. We doen een uitgebreid intakegesprek en bij iedere afspraak nemen we ruim de tijd voor je. We controleren de groei van je kindje en of alles goed gaat. We luisteren naar het hartje en meten de bloeddruk. Uiteraard  beantwoorden we jouw vragen en geven we informatie. Wij zijn erop getraind om medische risico’s scherp in de gaten te houden en te signaleren. Mocht het nodig zijn, dan doen we extra onderzoek of verwijzen we je door naar een specialist in het ziekenhuis van jouw keuze.We werken nauw samen met alle ziekenhuizen in Amsterdam en omgeving.

 

Pretecho

Echo’s tijdens de zwangerschap krijg je in ons eigen echo centrum Echo Amsterdam bij onze ervaren echoscopisten, die gebruikmaken van de nieuwste apparatuur. Heb je behoefte aan meer? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om extra echo’s of een pretecho (in 3D en 4D) te laten maken of vaker naar het hartje te komen luisteren. Check hier welke echo’s vergoed zijn. Daarnaast werken wij samen met onder andere een diëtist, (zwangerschaps)haptonoom, bekkentherapeut, fysiotherapeut en lactatiekundige.

Verloskundig avondspreekuur en spoednummer

Omdat we begrijpen dat het voor jou en je partner lastig kan zijn om tijdens kantooruren te komen, hebben onze verloskundigenpraktijk en ons echocentrum flexibele openingstijden. Je kunt 7 dagen per week en 2 avonden per week bij ons terecht voor een echo. Ook voor de verloskundige afspraken hebben we wekelijks avondspreekuur. Bij spoed, als de bevalling is begonnen en bij dringende vragen, zijn we natuurlijk 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

 

Bevallen met een medische indicatie

Heb je een medische indicatie, dan sta je onder controle bij een gynaecoloog en beval je in het ziekenhuis. In dat geval verzorgen wij in samenwerking met de kraamzorg de medische begeleiding in de eerste periode thuis.

Vragen over zwangerschap, bevallen, vergoedingen?

Heb je vragen? Wil je meer informatie? Maak je je zorgen over het verloop van je zwangerschap? Bij verloskundigen 101 staat de deur altijd open voor advies of een (extra) controle. Onze zorg wordt door alle Nederlandse zorgverzekeringen vergoed, ook in 2021. Ben je verzekerd via Zilveren Kruis of Menzis, dan kan het zijn dat je onze praktijk nog niet in de zorgzoeker ziet staan. Wees gerust ook met deze twee verzekeraars hebben wij een contract, zie hier.