Onze verloskundige zorg

Onze verloskundige zorg

Vanaf het moment dat je kinderwens begint tot en met je kraamtijd is een bijzondere periode. Bij Verloskundigen 101 geven we passende verloskundige zorg die bijdraagt aan een gezonde zwangerschap en een krachtige start in het leven van ouders en kind.

We zien je, we horen je, we zijn er 24/7 voor je.

Van vroege echo tot prenatale screening 

Wat kun je verwachten van onze zorg? Wij begeleiden je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarbij kun je bij ons terecht voor alle (medische) echo’s, bloedonderzoek en prenatale screening. We doen een uitgebreid intakegesprek en bij iedere afspraak nemen we ruim de tijd voor je. We controleren de groei van je kindje en of alles goed gaat. We luisteren naar het hartje en meten de bloeddruk. Uiteraard  beantwoorden we jouw vragen en geven we informatie. Wij zijn erop getraind om medische risico’s scherp in de gaten te houden en te signaleren. Mocht het nodig zijn, dan doen we extra onderzoek of verwijzen we je door naar een specialist in het ziekenhuis van jouw keuze.We werken nauw samen met alle ziekenhuizen in Amsterdam en omgeving.

 

Pretecho

Echo’s tijdens de zwangerschap krijg je in ons eigen echo centrum Echo Amsterdam bij onze ervaren echoscopisten, die gebruikmaken van de nieuwste apparatuur. Heb je behoefte aan meer? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om extra echo’s of een pretecho (in 3D en 4D) te laten maken of vaker naar het hartje te komen luisteren. Check hier welke echo’s vergoed zijn. Daarnaast werken wij samen met onder andere een verloskundig coach, diëtist, (zwangerschaps)haptonoom, bekkentherapeut, fysiotherapeut en lactatiekundige.

 

Verloskundig avondspreekuur en spoednummer

Omdat we begrijpen dat het voor jou en je partner lastig kan zijn om tijdens kantooruren te komen, hebben onze verloskundigenpraktijk en ons echocentrum flexibele openingstijden. Je kunt 7 dagen per week en 2 avonden per week bij ons terecht voor een echo. Ook voor de verloskundige afspraken hebben we wekelijks avondspreekuur. Bij spoed, als de bevalling is begonnen en bij dringende vragen, zijn we natuurlijk 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

Bevallen met een medische indicatie

 

Heb je een medische indicatie, dan sta je onder controle bij een gynaecoloog en beval je in het ziekenhuis. In dat geval verzorgen wij in samenwerking met de kraamzorg de medische begeleiding in de eerste periode thuis.

101+ zorg 

Tijdens de zwangerschap of bevalling kan het zijn dat je aanvullende medische zorg nodig hebt in het ziekenhuis. Dit kan in de zwangerschap zijn doordat je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk ontwikkelt en hier medicatie voor nodig hebt, maar het kan ook zijn dat er tijdens de bevalling een reden is waardoor extra monitoring voor jou en de baby veiliger is (bij pijnstilling, een inleiding of als de baby in het vruchtwater heeft gepoept bijvoorbeeld). Dit betekent dat we de medische zorg overdragen aan (de expertise van) de klinisch verloskundige/gynaecoloog. Officieel betekent dit dat alle zorg wordt overgedragen aan het medische team van het ziekenhuis en wij je niet verder zullen begeleiden. Echter, willen we er te allen tijde voor jullie zijn en bieden daarom 101+ zorg aan.

101+ zorg wil zeggen dat het stukje van medische zorg is overgedragen aan het ziekenhuis, maar wij bij je blijven om je te coachen en begeleiden. We zullen een tweede verloskundige onze dienst laten overnemen indien nodig zodat we kunnen garanderen dat we bij je blijven. De kosten hiervoor nemen we deels voor rekening van de praktijk en daarnaast vragen we een vergoeding aangezien de zorgverzekeraar dit helaas niet vergoed. Het eerste uur na de overdracht zijn we er altijd voor je, ongeacht of je voor 101+ kiest of niet. Na dit eerste uur, is het uurtarief €200 met een maximum van €800 (ook als het langer dan 4 uur duurt). Lees hier meer over onze zorg tijdens de bevalling.

Vragen over zwangerschap, bevallen, vergoedingen?

Heb je vragen? Wil je meer informatie? Maak je je zorgen over het verloop van je zwangerschap? Bij verloskundigen 101 staat de deur altijd open voor advies of een (extra) controle. Onze zorg wordt door alle Nederlandse zorgverzekeringen vergoed, ook in 2021. Ben je verzekerd via Zilveren Kruis of Menzis, dan kan het zijn dat je onze praktijk nog niet in de zorgzoeker ziet staan. Wees gerust ook met deze twee verzekeraars hebben wij een contract, zie hier.