Praktische zaken

Praktische zaken

De combinatietest, NIPT en de 20-wekenecho kun je laten doen in ons eigen echocentrum.

 

NIPT

Wil je de NIPT? Meld je dan na je termijnecho aan bij ons via info@verloskundigen101.nl
De volgende gegevens hebben we van je nodig:

  • Volledige voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • BSN nummer
  • Lengte
  • Gewicht
  • Uitgerekende datum (bevestigd door de termijnecho)
  • Of je op de hoogte gesteld wil worden als er nevenbevindingen gevonden worden

Wij kunnen het formulier dat je nodig hebt om het bloed af te laten nemen, “Bloedafname NIPT”, pas aanmaken vanaf dat je 11 weken zwanger bent. Je ontvangt het van ons via de e-mail. Het toestemmingsformulier voor het onderzoek zullen wij voor je printen en onderteken je tijdens je eerstvolgende afspraak op de praktijk. De uitslag van de NIPT ontvang je via ons.

NB: Als je kiest voor de NIPT, geef je de onderzoekers toestemming om gegevens te verzamelen en anoniem te gebruiken voor het onderzoek (TRIDENT-2).

 

Hoe kan je voor de NIPT betalen?

Zodra je het formulier “Bloedafname NIPT” van ons hebt ontvangen, kun je betalen via www.niptbetalen.nl

Om te kunnen betalen, moet je de gegevens van jouw eigen formulier overnemen en invullen op het betaalscherm. Houd het formulier dus bij de hand en vul jouw persoonlijke peridoscode in.

Bij “locatie NIPT-laboratorium” vul je VUmc in. Ons laboratorium SHO (bij Echo Amsterdam) valt onder deze locatie.

Na het invullen word je doorgeleid naar een beveiligde betaalomgeving waar je kunt betalen via iDEAL of met creditcard. Als de betaling gelukt is, kun je direct het betalingsbewijs downloaden. Je ontvangt ook een bevestiging met downloadlink in je mailbox.

LET OP: Op de bloedafnamelocatie moet je het betalingsbewijs kunnen laten zien. Je kan het betalingsbewijs downloaden en printen of via je mobiele telefoon of tablet laten zien. Vergeet niet het formulier Bloedafname NIPT en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Zonder deze documenten kan er geen bloed worden afgenomen.

 

NIPT prikken bij Echo Amsterdam

De bloedafname voor de NIPT kan worden gedaan vanaf 11 weken zwangerschap. Bovendien mag er niet meer dan 1 week zitten tussen de (termijn) echo en de bloedafname. Daarom is het handig om de termijnecho te plannen tussen 10 en 11 weken zwangerschap. Is de termijnecho méér dan 1 week voor de bloedafname gedaan, dan moet opnieuw bevestigd worden dat de zwangerschap vitaal is (dat het hartje klopt). Dit kan door een extra echo te plannen (à €50) of door het hartje te komen luisteren op de praktijk. Dit kan vanaf 12 weken.

Op de locatie van Echo Amsterdam is een prikpunt voor de NIPT. Dit gebeurt bij SHO.
De openingstijden van deze locatie zijn:

Maandag t/m vrijdag van 8:00 uur tot 16:00 uur
Woensdag ook van 17:00 tot 19.30 uur
Zaterdag van 9:00 uur tot 11:30 uur

Wens je de NIPT op verzoek (buiten de TRIDENT studie om), maak dan een afspraak bij ons op de praktijk.

 

Combinatietest

Wil je een combinatietest? Dan kun je een afspraak maken bij ons echocentrum voor zowel de bloedafname als de nekplooimeting. De combinatietest wordt niet (meer) vergoed, ook niet als je 36 jaar of ouder bent. De combinatietest kost voor alle zwangeren rondom de €162. Vervolgonderzoek, zoals NIPT, vlokkentest en vruchtwaterpunctie wordt wel vergoed.