Praktische zaken

NIPT AANVRAGEN

Praktische zaken

De NIPT en de 20-wekenecho kun je laten doen in ons eigen echocentrum.

NIPT

Wens je de NIPT? Stuur dan NA je termijnecho een mail via info@verloskundigen101.nl met de volgende gegevens: 

  • Voorletters en (Meisjes)Achternaam
  • Geboortedatum
  • Uitgerekende datum (bevestigd door de termijnecho)
  • Of je op de hoogte gesteld wil worden als er nevenbevindingen gevonden worden
  • Of je akkoord gaat met het bewaren van restmateriaal ten behoeve van onderzoek.
  • Je lengte & je gewicht

Wij kunnen pas NA je termijnecho het formulier “Bloedafname NIPT” aanmaken in een beveiligde applicatie. Je ontvangt het van ons via een Zorgmail Secure e-mail. Het toestemmingsformulier sturen wij mee met de mail. Deze graag ondertekenen en meenemen naar je eerstvolgende afspraak op de praktijk.

 

Hoe kan je voor de NIPT betalen?

Zodra je het formulier “Bloedafname NIPT” van ons hebt ontvangen, kun je betalen via www.niptbetalen.nl

Om te kunnen betalen, moet je de gegevens van jouw eigen formulier overnemen en invullen op het betaalscherm. Houd het formulier dus bij de hand en vul jouw persoonlijke peridoscode in (zie het voorbeeld hieronder).

Bij “locatie NIPT-laboratorium” vul je VUmc in. Ons laboratorium SALT (bij Echo Amsterdam) valt onder deze locatie.

Na het invullen word je doorgeleid naar een beveiligde betaalomgeving waar je kunt betalen via iDEAL of met creditcard. Als de betaling gelukt is, kun je direct het betalingsbewijs downloaden. Je ontvangt ook een bevestiging met downloadlink in je mailbox.

 

LET OP:

Op de bloedafnamelocatie moet je het betalingsbewijs kunnen laten zien. Je kan het betalingsbewijs downloaden en printen of via je mobiele telefoon of tablet laten zien. Vergeet niet het formulier Bloedafname NIPT en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Zonder deze documenten kan er geen bloed worden afgenomen.

 

NIPT bloedafname

De bloedafname voor de NIPT kan worden gedaan vanaf 11 weken zwangerschap. Dit gebeurt samen met het reguliere zwangerschaps bloedonderzoek (bloedgroep, Rhesusfactor, etc) wat reeds digitaal door ons verstuurd is. Vraag de laborante ernaar om te bevestigen dat zij het hebben ontvangen.

Op de locatie van Echo Amsterdam is een prikpunt voor de NIPT: laboratorium SALT.

Openingstijden van SALT:

Maandag t/m vrijdag van 08:30 – 12:00 uur en 12.30 – 14:00 uur

Zaterdag van    09:00 – 11.00 uur

 

Uitslag van de NIPT

De uitslag van de NIPT wordt, indien deze goed is, na maximaal 14 dagen gemaild via Zorgmail Secure e-mail. Mocht je kiezen voor de NIPT met nevenbevindingen dan zul je over de nevenbevindingen in de uitslag niets vermeld zien staan. Bij afwijkende bevindingen word je altijd gebeld door een van de verloskundigen.