Checklist & ziekenhuistas

Checklist en ziekenhuistas

De bevalling komt nu echt heel dichtbij! Je bent waarschijnlijk al met verlof en kunt eindelijk al je to do lijstje afwerken. De zwangerschapscontroles op de praktijk zullen de laatste maand van de zwangerschap wekelijks zijn en de laatste loodjes zijn echt aangebroken. Tijd voor een laatste check of alles klaar is voor de bevalling.

DEURBEL & NAAMPLAATJE

Zorg voor een goed werkende deurbel en een naambordje bij je voordeur zodat we niet opeens midden in de nacht bij je buurman aanbellen.

BEDKLOSSEN

Klossen heb je nodig om je bed te verhogen tot tenminste 70-90cm hoogte. Bel Cordaan (0800 – 288 77 66) om klossen te lenen. Lukt het niet met klossen om je bed te verhogen, dan kun je overwegen met bierkratjes je bed te verhogen of met een dubbele matras.

ZIEKENHUISTAS

Pak een tas met benodigdheden voor jou en de baby voor de eerste uren na de bevalling. Baby’s hebben het de eerste dagen/weken snel te koud. Zorg daarom ook voor echte wollen kleertjes/ dekentje voor je baby aangezien wol de baby goed warm houdt zonder te oververhitten. Vergeet ook niet je 101-zwangerschapsenvelop, je ID kaart en verzekeringspasje in de tas te doen.

BABY ESSENTIALS

1 wollen deken
2 rompers met lange mouwen
1 paar (wollen) sokjes
2 mutsjes
1 boxpakje of truitje en broekje
1 (wollen) trui/vestje
1 Jas/skipakje (voor het ritje naar huis)

PS echte wollen kleertjes zijn soms lastig te vinden, hierbij onze tips:
zaailing.nl
ziloen.nl

trulywoolykids.com

MAMA ESSENTIALS

Outfit voor na de bevalling (ruim zittende broek, shirt en vest)
Voedingsbh
Toiletspullen

Wollen sokken (om je voeten warm te houden tijdens de bevalling)
Slippers (voor onder de douche)
Haar elastiekje

Lippenbalsem

PS Snacks, tijdschriften, iPad’s heb je eigenlijk niet nodig. Er is eten in het ziekenhuis en je bent zo druk bezig met je kind op de wereld zetten dat je geen tijdschrift zal lezen.

Je kan overwegen om een tweede tas te pakken voor het geval je een paar dagen moet blijven na de bevalling, die kan je partner later altijd nog brengen mocht het nodig zijn.