Aanvullende zorg

Aanvullende zorg

Tijdens de zwangerschap, bevalling en de eerste maanden erna willen we je zo goed mogelijk begeleiden. Zo kun je zelf bepalen hoeveel echo’s je tijdens de zwangerschap wenst en begeleiden we je ook als je tijdens de bevalling overgedragen wordt aan het ziekenhuis om je te coachen en begeleiden. Met onze zwangerschapscursus ben je optimaal voorbereid op de bevalling en kraamtijd en ga je met vertrouwen het avontuur tegenmoet. Je krijgt meer zorg dan wat normaal is in de Nederlandse verloskunde, kosteloos van ons. Gewoon omdat we vinden dat je dat verdient.

Samen met onze ervaren samenwerkingspartners bieden we aanvullende zorg om net dat beetje extra te kunnen bieden om je zo goed mogelijk op het ouderschap voor te bereiden en zo positief mogelijk terug te laten kijken op de zwangerschap, bevalling en de eerste maanden erna.

Als er tijdens de bevalling een medische reden is ontstaan om de zorg over te dragen aan de gynaecoloog, bieden we 101+ zorg aan waarbij we gegarandeerd bij de bevalling blijven tot de baby geboren is.

Vaak wordt aanvullende zorg (deels) vergoed door de verzekering, zeker als je aanvullend verzekerd bent. Je kunt zelf een afspraak bij hen inplannen door op de link te klikken.

 • null

  Osteopaat

  Jop Mur

  Jop is geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en voert de officiële merktitel D.O.-MRO. Tevens is hij aangesloten bij de beroepsvereniging NVO. Naast osteopaat is Jop Mur BIG-Geregistreerd fysiotherapeut.

  “osteopathie kan een oplossing zijn voor veel voorkomende klachten bij baby’s en kinderen”

  In veel gevallen gaat het om enkele afspraken. Belangrijk om te weten, is dat er tijdens de behandeling alleen zachte mobiliserende bewegingen worden gebruikt (nooit manipulatie).

  De meest voorkomende klachten bij baby’s zijn: huilbaby, onrust, darmkrampjes of een voorkeurshouding. De geboorte is een zeer intense gebeurtenis, waarbij veel mechanische krachten inwerken op moeder en kind. De krachten die er bij een bevalling zijn, zoals (pers)weeën, kunnen voor blokkades of spanningsgebieden zorgen.

  Kosten: €115
  De meeste zorgverzekeraars vergoeden, geheel of gedeeltelijk, de behandeling, afhankelijk van je aanvullende pakket.

  Vanwege de lange wachtlijst en volle agenda heeft Jop speciaal voor baby’s vrije plekken geblokt.
  Bel 020-6735989 om te informeren wanneer er nog mogelijkheden zijn.

 • null

  Dietiste

  Nienke Kreté-Tolhuijs

  Nienke is studeerde cum laude af aan de Hogeschool van Amsterdam voor ‘voeding en diëtetiek’ en rondde in 2019 de post-HBO opleiding Leefstijlcoach.

  “Ik geloof dat ‘gezond zijn’ meer inhoudt dan iets wat je met goede voeding kan bereiken”

  Nienke begeleid je als je vragen hebt over voeding voor, tijdens en na zwangerschap en tijdens borstvoeding. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het begeleiden van zwangerschapsdiabetes.

  Kosten: Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op 3 uur (180 minuten) dieetadvisering per kalenderjaar. Dieetadvisering valt onder het eigen risico. Indien het eigen risico nog niet verbruikt is, zullen de eerste drie uur dieetadvisering met het eigen risico verrekend worden. Heb je een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat er extra uren vergoed worden. Dit kan je nagaan in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering of je kan contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

  Klik hier om meer te lezen of een afspraak te maken.

 • null

  Coach

  Berteld Kok

  Na 27 jaar als verloskundige te hebben gewerkt, schoolde Berteld zich om als coach voor vrouwen. Voor alle levensvragen, angsten, patronen waar je in vastloopt, kun je bij haar terecht.

  “ik luister naar je verhaal en vraag door, zodat een nieuw inzicht kan ontstaan”

  Een kinderwens, zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en moeder worden zijn grote gebeurtenissen in een mensenleven. Er verandert veel en er komen belangrijke levensvragen naar boven. Ook door een eventuele eerdere (traumatische) bevalling kun je onnodig met angsten en onzekerheid een nieuwe zwangerschap tegenmoet gaan.
  Door een veilige omgeving te creeëren en ruimte te bieden met gesprekken, krijg je inzicht in jouw gedrag en drijfveren achter je gedrag. Door meer bewustwording van je eigen patronen te krijgen die je steeds volgt (maar die niet helpen), is een begin gemaakt van verandering.

  Berteld is gekwalificeerd als algemeen coach, EMDR therapeut, hypnotherapeut en vallei-coach.

  Kosten (soms voor ZZP’ers aftrekbaar):
  1 sessie    €107
  3 sessie’s €297
  6 sessie’s €597

  Klik hier voor meer informatie en om een afspraak te maken.

 • null

  Bekkentherapeut

  Djoeke Numan

  Als ervaren bekkenspecialist behandelt Djoeke klachten die vaak veroorzaakt worden door overspanning of te weinig spanning en weinig kracht van de bekkenbodemspieren. Deze spieren bestaan uit drie lagen waar de kringspier en de plasbuis in uitmonden. De spieren liggen ingebed in het bekken en vormen een stevige steun aan de onderzijde van de romp.

  als door mentale en/of fysieke spanning het evenwicht verstoord is geraakt, zullen klachten het gevolg kunnen zijn. Deze spanningen kunnen ontstaan door intensieve ervaringen of gebeurtenissen in iemands leven, of continue “alle ballen hoog moeten houden”.

  Er zal na de eerste keer altijd een advies, onderzoek en oefening meegegeven worden. Zo kun je al snel aan de slag. Er wordt in de daaropvolgende 4 weken intensief gewerkt aan bewustwording, voelen, actief maar subtiel oefenen, en het integreren van aangeleerde houdingen en bewegingen in het dagelijks leven.

  Kosten: Oefentherapie Mensendieck wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Als je geen aanvullende verzekering hebt voor oefentherapie Mensendieck zul je de behandeling zelf moeten betalen. Klik hier voor de tarieven.

  Bel voor een afspraak 020-5608923

 • null

  Fysiotherapeut

  Gøril Skarlund

  Gøril is geregistreerd fysiotherapeut gespecialiseerd in klachten tijdens en na de zwangerschap en werkt bij Fysiomed. Veel vrouwen krijgen tijdens of na de zwangerschap/bevalling klachten aan het bekken of de lage rug. Deze pijn kan uitstralen in de bil of de bovenbenen. De meeste klachten worden veroorzaakt door de sterk veranderde hormoonspiegel. De zwangerschapshormonen maken de spieren en ligamenten (banden) zachter en weker.

  Kosten: vaak worden een aantal behandelingen door de fysiotherapeut vergoed door je verzekering, maar dit wisselt per maatschappij. Check dit vooraf bij je eigen zorgverzekeraar.

  Klik hier om een afspraak te maken.

 • null

  Geboortefotograaf

  Dora Barens

  Als meest ervaren geboortefotograaf in Amsterdam, legde Dora al meer dan 200 bevallingen vast.

  “Dora weet de puurheid van het moment te vangen. Bescheiden, liefdevol, professioneel en bescheiden. Ze heeft ons een geschenk van onschatbare waarde gegeven. Dit hadden we van tevoren nooit kunnen bedenken.”

  Dora is de officiële geboortefotograaf van diverse ziekenhuizen in de regio, waar zij ook toegang heeft tot de OK. Je kunt ook bij haar terecht voor zwangerschaps- en newbornsessies.

  Kosten click hier

 • null

  Babyfee workshop

  Melanie von Mülen

  Melanie biedt verschillende cursussen aan ter voorbereiding op de kraamtijd, de eerste 3 maanden na de geboorte van je baby en als slaapcoach.

  “het is mijn missie om ouders net voor de geboorte, of tot aan drie maanden, meer kennis te geven over hoe we onze babies onder andere kunnen leren slapen”

  Om een goede slaapbasis aan te leren, is goede hechting essentieel. Aan de hand van praktische en theoretische tips en adviezen leer ik je hoe je dit als ouders kunt doen. Ik zie het als meer kennis vooraf ipv achteraf, om zo allerlei problemen te voorkomen. En ook meer kennis over de kraamperiode en de weken er na, om vanuit vertrouwen een zo goed mogelijke start aan jullie nieuwe leven te geven.

  Kosten per cursus: +/- €49

  Meld je hier aan.